Gdy legalność marihuany zaczyna rozprzestrzeniać się na całym świecie, więcej ludzi niż kiedykolwiek wcześniej używa konopi do celów rekreacyjnych i medycznych. Wiele z tych osób uprawia je również organicznie w domu, używając feminizowanych nasion konopi lub nasion automatycznie kwitnących. Przy tak wielu ludziach używających marihuany warto przyjrzeć się najzdrowszym sposobom jej spożywania. Czytaj dalej, jeśli chcesz dowiedzieć się więcej.
Zalety wapowania marihuany
Tradycyjnym sposobem na społeczne cieszenie się konopiami jest skręcanie jointa i dzielenie się nim z przyjaciółmi. Jednak nasze coraz bardziej świadome zdrowie społeczeństwo znalazło nowe sposoby na spożywanie konopi indyjskich bez spalania. Jedną z najpopularniejszych nowoczesnych metod jest użycie waporyzatora. Te delikatnie przypiekają zmielone zioła, powoli uwalniając opary z rośliny w temperaturze około 180-200ºC (175-390ºF). Te pyszne opary zawierają terpeny wraz z THC i innymi kannabinoidami w lekkiej mgle, którą wdychasz. Bez posmaku dymu i spalonego tytoniu wielu uważa, że waporyzator to najczystszy sposób na delektowanie się marihuaną. Nie ma spalania, dymu, tlenku węgla, smoły ani innych nieprzyjemnych produktów ubocznych spalania.
Vaping cannabis ma inne zalety. Jest to o wiele bardziej dyskretne niż palenie jointa. Możesz używać waporyzatora na zewnątrz, a wszyscy w pobliżu nie będą wiedzieli, że robisz się na haju. Vaping pozwala również na 2-3 razy dłuższe działanie marihuany niż palenie. Dzieje się tak dlatego, że podczas palenia skręta wiele cennych marihuany i THC jest po prostu tracone do atmosfery. Więc jeśli spędziłeś większość swojego życia na paleniu konopi, być może nadszedł czas, aby zerwać z nałogiem i rozważyć waporyzator. Firma Dutch Passion wypróbowała i przetestowała wiele nowoczesnych waporyzatorów i sprzedaje najlepsze waporyzatory online tutaj.
Żywność. Jedzenie marihuany, aby się odurzyć
Niektórzy ludzie wolą jeść marihuanę. Produkty przeznaczone do spożycia, takie jak kosmiczne ciasto lub inna żywność zawierająca konopie indyjskie, są często nazywane „jadalnymi”. Czasami są one również nazywane „mediami”, gdy są używane przez konsumentów medycznych. Konopie jadalne pozwalają na spowolnienie haju, czasami zajmuje to godzinę lub dwie. Dla niektórych osób preferowany może być wolniejszy haj. Istnieje wiele przepisów online, a nawet książki poświęcone jedzeniom i sposobom ich wykonania. Znalezienie odpowiedniej dla siebie dawki jadalnej marihuany najlepiej jest zwykle zacząć od niskiego i powolnego zwiększania. Wiele zależy od twojej tolerancji. Niektórzy doświadczeni miłośnicy konopi z wysoką tolerancją będą cieszyć się dawkami jednego grama (lub więcej) oleju z konopi. Mniej doświadczeni użytkownicy z niską tolerancją uznają ułamek tej ilości za całkiem wystarczający.
Każdy, kto chce cieszyć się psychoaktywnym hajem, musi pamiętać, że proces gotowania powinien obejmować trochę ciepła, aby zdekarboksylować THC-A (kwas tetrahydrokannabinolowy). Podgrzewanie niepsychoaktywnego THC-A przekształca go w wysoce psychoaktywny THC (tetrahydrokannabinol). Kiedy palisz jointa lub używasz waporyzatora, ciepło biorące udział w procesie w naturalny sposób przekształca THC-A w THC.
Konopie jadalne - kilka wskazówek
Kiedy jesz jadalny produkt z konopi indyjskich, istnieje kilka czynników, które mogą wpływać na to, jak szybko osiągasz haj. Jedzenie konopi jadalnych na pusty żołądek umożliwia szybkie wchłanianie. Ale jeśli właśnie zjadłeś duży posiłek, zajmie to więcej czasu, zanim jadalne konopie zaczną działać. Nie ma ustalonej zasady, jak długo zajmie jadalne konopie, abyś był na haju. Wpływ na to mogą mieć takie czynniki jak pH żołądka, czy przewód pokarmowy jest już wypełniony pożywieniem, krążenie krwi, szybkość ruchu przewodu pokarmowego itp. Oznacza to, że u różnych osób haj może wystąpić w różnym czasie. Jednym z największych niebezpieczeństw związanych z produktami spożywczymi z konopi jest spożywanie zbyt wielu produktów spożywczych. Dzieje się tak często, gdy ludzie czują, że ich pierwszy produkt jadalny nie przyniósł efektu, więc 30 minut później mają więcej. Zachowaj ostrożność w przypadku produktów spożywczych, zwłaszcza na początku, gdy wybierasz najlepszą dla siebie dawkę. O ile nie mieszkasz w legalnym kraju / stanie, w którym konopie indyjskie, określenie dokładnej dawki może być trudne. Dlatego wiele osób wytwarza jadalne produkty z konopi indyjskich z konopi, które sami wyhodowali, używając feminizowanych nasion konopi lub nasion automatycznie kwitnących.
Wyciskanie soku z konopi
Niektórzy fani marihuany chcą spożywać duże ilości bez odurzenia. Logika jest taka, że konopie przyniosą im korzyści terapeutyczne, ale nie chcą (lub nie lubią) naćpać. Tutaj najlepszą opcją jest wyciskanie soku ze świeżej konopi w blenderze spożywczym bez użycia jakiegokolwiek ciepła w procesie. W ten sposób THC-A nie przekształca się w psychoaktywny THC. Konsumpcja marihuany, która nie ma żadnego gotowania, nie będzie obecna (lub przynajmniej bardzo mało) THC. Niektórzy ludzie robią koktajle z kilku gramów soku z konopi indyjskich wraz z ulubionymi owocami i warzywami.
Miejscowe kremy z konopi
Niektóre osoby, na przykład osoby z chorobami wpływającymi na skórę, wolą tworzyć miejscowe kremy z konopi indyjskich do stosowania zewnętrznego. Mogą być wykonane z oleju z konopi indyjskich lub innych koncentratów z konopi. Często olej z konopi indyjskich rozpuszcza się w cieczy nośnikowej, takiej jak olej konopny lub olej kokosowy, w odpowiednim stężeniu. Krem można nakładać w razie potrzeby. Niektórzy hodowcy marihuany w domu wolą tworzyć własne kremy, używając oleju z konopi indyjskich z własnych zbiorów. W ten sposób mogą być pewni, że marihuana została wyhodowana ekologicznie, wolna od pestycydów i chemikaliów.
Nawet na obszarach, w których można kupić miejscowe produkty z konopi indyjskich, niektórzy ludzie uważają, że najbezpieczniejszym i najlepszym sposobem jest zrobienie własnych. Uprawa własnej marihuany z feminizowanych nasion konopi lub nasion automatycznie kwitnących pozwala również zdecydować, które genetyki będą uprawiać i czy chcesz, aby były bogate w CBD, bogate w THC lub zrównoważoną odmianę 1: 1.
Metoda Pechoti z wykorzystaniem oleju / kremu z konopi indyjskich
Jednym mało znanym sposobem wchłaniania konopi do organizmu jest metoda Pechoti. Polega to na tym, że komórki skóry pępka są w stanie wchłonąć konopie w oleistym płynie nośnikowym, takim jak olej konopny. Jeśli inne metody aplikacji nie są możliwe, warto wiedzieć, że pępek może służyć do wchłaniania konopi.
Herbata z konopi
Herbata z konopi indyjskich jest również znana jako „bhang” i pochodzi z co najmniej 1000 lat pne na subkontynencie indyjskim. Sposobów na to jest wiele. Tradycyjnie liście / pąki marihuany gotuje się w wodzie z dodatkiem mleka / masła. Ciepło stale przekształca THC-A w psychoaktywną formę THC. Obecność substancji tłuszczowej, takiej jak mleko / masło, pozwala THC na rozpuszczenie się w nim, a następnie wejście do organizmu. Niektórzy ludzie przygotowują liście / pąki konopi przez zmielenie ich na pastę, którą można następnie dodać do jedzenia lub napoju. Dwa ważne etapy to użycie ciepła w celu wywołania efektu psychoaktywnego oraz włączenie substancji tłuszczowej (np. Mleka) do rozpuszczenia THC.
Nalewki z konopi. Krople oleju z konopi indyjskich
Wiele osób lubi robić butelkę skoncentrowanego ekstraktu z konopi, który można stosować jako nalewkę do ust. Niektórzy ludzie dokonują ekstrakcji alkoholu z pąków / liści konopi. Nalewka jest często używana przez kilka kropli do ust. Pamiętaj, że nalewka będzie musiała w pewnym momencie obejmować etap podgrzewania, aby przekształcić THC-A w THC, jeśli wymagany jest efekt psychoaktywny. Niektórzy ludzie robią nalewkę z konopi, rozcieńczając olej z konopi np. olej konopny. Wielu używa nalewek, upuszczając trochę pod język i przesuwając nim po ustach, aby się wchłonęły.
Palenie jointa
Wiele osób nadal jest na haju dzięki tradycyjnej modzie palenia skręta. To może nie mieć reputacji najzdrowszego sposobu na cieszenie się konopiami. Dlatego wiele osób pali skręty bez tytoniu, czując, że wyeliminowanie tytoniu czyni je zdrowszymi. Wiele osób, które uwielbiają wspólne palenie, inwestuje w permanentnie toczące się końcówki / filtry. Zwykle końcówka (lub „płotka”) złącza jest wykonana z kartonu. Ale wielu koneserów wspólnych potraw uważa, że użycie czubka / karalucha wielokrotnego użytku pozwala na lepszą filtrację dymu. Dostępne są końcówki z filtrem węglowym. Jedni wolą filtry ceramiczne, inni metaliczne. Są to wszystkie sposoby, aby uczynić wspólne palenie zdrowszym, jednak dla wielu ludzi nowoczesny sposób na czerpanie przyjemności z konopi indyjskich obejmuje unikanie spalania.